Încet dar sigur existența unor medii de lucru cât mai pompoase și mai atrăgătoare pentru utilizatori devin concepte vechi asemenea unui costum pe care suntem nevoiți să îl schimbăm, căci nu prea dă bine să porți haine vechi mai ales când moda este în plină mișcare. Dacă până acum dezvoltatorii se întreceau în tunarea excesivă a mediilor de lucru cu efecte sau aplicații care pentru unii erau complet inutile, acum lucrurile evoluează către conceperea unui sistem de operare în jurul unui mediu de lucru.
Pentru plăcerea vizuală a acelora dintre voi care citesc ceea ce aberez săptămânal pe aici vă aduc la cunoștiință dorința celor care dezvoltă mediu de lucru Gnome privind lansarea unui sistem de operare cu același nume. Conform afirmațiilor lui Allan Day într-un articol pe blogul personal, ideea conceperii Gnome OS există de ceva timp în mintea dezvoltatorilor și are la bază crearea unui mediu independent față de ceea ce oferă distribuțiile linux la ora actuală. De asemenea același Allan Day subliniază și necesitatea unei schimbări în ceea ce privește dezvoltararea, testarea și respectiv implementarea aplicațiilor aferente Gnome considerând astfel că apariția Gnome OS ar simplifica foarte mult munca depusă de contribuitorii din cadrul Comunității Gnome.
În altă ordine de idei Gnome OS nu este ceva fantastic ci din contră este ceva care s-ar putea întâmpla într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Apariția Gnome OS ar însemna pentru utilizatorii mediului de lucru Gnome nașterea unui spațiu în care dependințele nu ar mai fi o problemă iar aplicațiile nu ar mai avea probleme de funcționalitate și în același timp ar crea un spațiu de lucru stabil pentru cei interesați să dezvolte aplicații folosind platforma de dezvoltare specifică Gnome. Oare ce ”Gnome” va ieși ?