Floss Blog: un altfel de ”marketplace”

Mai mult sau mai puțin, fenomenul numit ”marketplace” începe să răsară mai pe la fiecare colt de… internet și astfel m-am gândit să relansez pentru a treia oară umilul meu blog, dedicat acum unui spectru mare de aplicații după cum bine se știe. În paralel cu acest fenomen, Internetul și navigatoarele de internet existente la ora actuală fac pași mici dar siguri către HTML5. La acest număr total de pași realizați se mai adaugă și Floss Blog începând de azi.

Pentru a marca această schimbare am căutat o temă de wordpress care să nu necesite o interacțiune prea mare din partea mea căci, programarea nu este punctul meu forte. Până acum căutările mele nu au avut un rezultat bun, temele găsite fiind mai mult sau mai puțin folositoare mie. Astăzi norocul meu s-a schimbat când am dat peste tema numită SimpleMarket, concepută de WPMUDEV, care folosește HTML5. Tema poate fi descărcată de pe saitul dezvoltatorilor dar poate fi instalată mai rapid prin intermediul WordPress, pentru a evita astfel cearea unui cont pe premium.wpmudev.org. Singura chestie mai dubioasă aici sunt emoticoanele care nu respectă aranjamentul fontului din pagini și apar mai… altfel.

Majoritatea magazinelor virtuale care există la ora actuală vă invită să descărcați tot felul de aplicații gratuite și/sau comerciale. Micul meu ”marketplace” dorește să iasă în evidență altfel, printr-un nivel mai ridicat de acces la informații, care pot fi partajate printr-un simplu clic. Vechiul modul folosit permitea partajarea articolelor de pe blog pe patru retele, respectiv Facebook, Twitter, Google Plus și LinkedIn. Prin instalarea modulului AddThis am mărit numărul de rețele sociale accesibile la 300, pentru cei care doresc să partajeze articolele ”magazinului virtual” Floss Blog.

Actualizare 11 noiembrie 2012: dorința de a folosi o temă wordpress creată în HTML5 nu a dispărut dar din păcate, am observat că de-a lungul timpului culoarea aceeia de verde poate deveni cam incomodă, astfel că pe moment am decis să revin la tema anterior avută și anume Admired.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *