Firefox Marketplace lansat pentru Android

De mult nu am mai vorbit despre Mozilla și al lor proiect pentru un magazin virtual. Ultima oară când am mai scris despre acest fapt proiectul făcea primii pași. Pe data de 19 octombrie, ”adicătelea” ieri, Firefox Marketplace a fost lansat pentru posesorii de dispozitive cu Android, oferind astfel o avampremieră a magazinului dar în același timp dorind să atragă și eventuali testeri care să ofere feedback.

Firefox Marketplace este caracterizat prin libertate, deschidere și posibilitatea de a alege. Aplicațiile oferite de magazinul virtual vor folosi tehnologii precum HTML5, JavaScript și CSS iar atunci când va fi implementat acesta va fi unul multi-platformă, depășind bariera sistemelor de operare. Pentru a putea testa Firefox Marketplace pe dispozitivul vostru cu Android este necesar să permiteți instalarea programelor ce nu sunt în cadrul Google Play și respectiv să instalați versiunea Aurora a Mozilla Firefox.

Chiar dacă este în faza de dezvoltare, Firefox Marketplace nu este un ”spațiu” așa de gol precum aș fi crezut, din contră se pare că efortul lor de a concura cu alte entități și ale lor magazine virtuale este chiar posibil. Dacă curiozitatea vă împinge de la spate puteți să testați aplicații precum Soundcloud, Twitter, Solitaire, Jauntly precum și multe altele iar opiniile voatre să le trimiteți dezvoltatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *