Firefox beta devine mai social

Dacă acum câțiva ani socializarea era un fenomen sporadic, în zilele noastre socializarea a devenit o parte integrantă a mediului virtual cu care fiecare dintre noi interacționează, chiar și pe cele mai banale pagini de internet. Pornind de la această stare de fapt, Organizația Mozilla a decis să aducă un element de noutate navigatorului lor cu sursă deschisă și anume socializarea.

Firefox Beta, mai precis versiunea 17, a fost ”dotată” cu o nouă funcție, rod al colaborării dintre dezvoltatorii de la Mozilla care au creat interfața grafică și cei de la Facebook care au creat un API ce aduce utilizatorilor un acces mai facil la Facebook Messenger. Interfața pentru Facebook Messenger nu este un tab deși folosește această tehnologie, fiind mai degrabă o bară laterală. Din perspectiva securității, conținutul oferit de API se încarcă folosind o conexiune securizată și mecanismul ”cookies”, așa cum se întâmplă și cu filele în cadrul navigatorului.

Clientul de mail Thunderbird a fost tras pe linie moartă acum ceva timp, dar înainte să ”rămână fără lumină” a primit de la dezvoltatori abilități de comunicare și socializare. Personal nu pot să speculez decât că au folosit Thunderbird pe post de cobai pentru ca acum să înceapă să implementeze (oarecum) aceleași funcții și în Firefox. Mă întreb oare dacă acest API va fi la fel de bun ca și anumite extensii deja existente pentru Firefox care acoperă aspectul socializării din navigator destul de bine.

Licențiere: emblema și denumirea Facebook sunt mărci înregistate ale facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *