Feedback – utilizator linux – concluzii

Cu mare bucurie va aduc la cunostiinta faptul ca al doilea proiect al blogului meu s-a incheiat. Scopul celui de-al doilea proiect ” Feedback – utilizator linux” a fost de a impartasi celor care vor migra spre linux cateva ideei despre ceea ce pot face distributiile linux pentru incepatori precum Fedora, openSUSE, Ubuntu, Linux Mint si Mandriva.

Concluzia mea la modul general construita pe feedback-ul utilizatorilor este ca distributiile linux participante va pot oferii destule motive pentru care ati putea migra lejer de la windows la o distributie linux fara prea multa bataie de cap. Totul este sa invatati sa va adaptati si desigur sa cititi cateva lucruri despre distributia linux aleasa.

Concluzia oferita de feedback-ul utilizatorilor va poate ajuta si mai mult sa alegeti distributia pe care sa o instalati in tandem cu windows (o miscare cat se poate de recomandata incepatorilor). Ca sa despic firu-n patru iata ce concluzii avem:
– sub linux exista un grad ridicat de securizare a datelor realizat fara a fi nevoie de un antivirus
– sub linux exista destule programe care sa asigure necesitatile de baza a unui sistem de operare de la programe de chat sau jocuri, pana la browsere, suite de tip office, programe de editare grafica si chiar flash player sau adobe reader
– sub linux exista drivere pentru placile video, sunet sau placile de tv tuner(chiar daca nu sunt 100% implementate) astfel incat nu trebuie sa va agitati prea tare in a le cauta voi individual pe internet.
– conform feedback-ului utilizatorii nu au motive sa acorde o nota de 10 din simplul motiv ca exista loc de si mai bine
– conform aceluiasi feedback daca am construi o clasificare conform problemelor avute de utilizatori sub respectivele distributii linux pe locul 5 am avea Ubuntu 8+, locul 4 am avea Mandriva 8,5/9, locul 3 am avea openSUSE 9, locul 2 Linux Mint 9 si pe locul 1 am avea Fedora 9,5.

Pentru aceeia dintre voi care doresc sa reciteasca articolele link-urile catre ele va stau la dispozitie:
Feedback utilizator Fedora alaturi de Update
Feedback utilizator Linux Mint
Feedback utilizator openSUSE
Feedback utilizator Mandriva Linux
Feedback utilizator Ubuntu

Multi dintre voi pot considera aceasta clasificare ca subiect de flame; va asigur ca sunt constient ca nu acopera tot spectrul de probleme dar daca cititi fiecare articol va puteti face o idee daca va incadrati in zona clasamentului construit.
Multumesc de participare tuturor ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *