Fedora 17

Dupa o scurta amanare a lansarii initiale de pe 22 mai datorita unor probleme de functionare descoperite (sper eu si rezolvate), astazi echipa ce lucreaza la dezvoltarea distributiei linux Fedora ofera publicului versiunea 17 nume de cod Beefy “Miracle”, avand drept mediu de lucru implicit mult indragitul Gnome versiunea 3.4.1, insotit de o multitudine de schimbari structurale.

Robyn Bergeron, despre Fedora Linux 17: “The ‘Beefy Miracle’ hath arrived. We believe this is the beefiest release ever – chock full of features to customize your experience to your tastes. On the desktop, GNOME 3.4 introduces new search capabilities in the activities overview, improved themes, and enhancements to the Documents and Contacts applications. A new application, GNOME-boxes, provides easy access to virtual machines. Additionally, GIMP 2.8 brings new improvements, such as single-window mode, layer groups, and on-canvas editing.” Pentru a afla mai multe informatii despre Fedora 17 va recomand sa cititi anuntul de lansare disponibil in cadrul acestei pagini wiki.

Fedora 17 poate fi descarcat pentru testare, instalare sau pentru actualizarea unei versiuni mai vechi folosind unul dintre mirror-urile urmatoare din Romania: Astral sau Ines. Ca si nota personala am ramas uimit sa vad cum se “pupa” versiunea 17 cu cea mai recenta versiune a Virtual Box(a se vedea capturile de ecran), spre deosebire de alte distributii linux lansate (si testate) in acelasi fel. De asemenea, nu ma pot abtine sa nu zic asta… “Beefy Miracle” imi suna mai mult a titlu dintr-un meniu de restaurant unde se serveste mai ales friptura de vaca. Astfel incep sa ma gandesc ca cei care aleg numele de cod ar trebui sa mearga la minim un control psihologic pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *