Există și vânzători raționali

thumbs_up_greenIată cum o săptămână a mai trecut și am zis să sparg puțin monotonia podcasturilor postate de către mine, nu de alta dar simt nevoia să aduc ceva interesant în centrul atenției și anume atitudinea unui vânzător din cadrul unui magazin de telefonie mobilă. Da… mă gândesc să investesc în achiziționarea unui telefon mobil la un preț de buget, așa cum am făcut în cazul achiziționării tabletei.

La ora actuală dețin un Samsung C3350, a.k.a Samsung Chat, destul de ”băștept” pentru un dispozitiv non-smart, tastatură Qwerty, Wifi și fiind un telefon de tip chat, aplicații pentru rețelele de socializare Facebook și Twitter. Toate aceste lucruri nu au nicio valoare pentru un membru al familiei mele care va primi telefonul, căci nu trebuie decât învețe cum să îl deblocheze, să navigheze prin agenda telefonică și respectiv să inițieze apeluri.

Bugetul alocat acestui ”upgrade” are deja câteva repere descoperite pe internet, dar și în magazinele de specialitate din cadrul orașului meu. În urma cercetărilor mele am descoperit că unul dintre telefoane are prețul mai mic pe plan local decât în magazinului online al unei firme și cireașa de pe tort, am descoperit că există vânzători cu rațiune atunci când vine vorba despre detaliile tehnice ale unui dispozitiv și prețul de achiziție.

Dânsul, căci îmi permit să îi zic așa, mi-a prezentat unul dintre telefoanele cu interes pentru mine, dar în același timp mi-a recomandat să am în vedere și o altă marcă, ce are un preț cu 150 ron mai mic decât prima mea opțiune. Nici când a răspuns la întrebările mele nu a umflat gogoașa precum am văzut prin alte părți, ba din contră mi-a subliniat diferențele dintre cele două mărci de telefoane și mi-a adus în vedere minusurile unui telefon inteligent.

Atât eu cât și buzunarul meu am fost plăcut impresionați de prestanța individului, astfel că într-o țară pline de magazine în care angajații au doar singurul scop de a vinde, mai există și persoane care își doresc să vândă, dar care au bun simț în recomandările pe care le transmit. Felicitările mele !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *