Efectele PRISM în rândul internauților

speed-of-InternetA trecut o săptămână de când opinia publică a aflat despre programul de monitorizare american numit PRISM. Pe tot parcursul acestei săptămâni autoritățile americane au fost cu nervii întinși la maxim, iar în paralel cu acest lucru, diferite organizații ce militează pentru dreptul la intimitate al utilizatorilor au condamnat acest program.

Așa cum bine se știe Yahoo, Microsoft și Google sunt doar trei din numele mari implicate în scandalul PRISM, care dețin la rândul lor câte un motor de căutare propriu. În cadrul acestei săptămâni totuși aceste trei motoare de căutare au avut de suferit, căci cele alternative precum StartPage și Ixquick, au depășit pentru prima dată 3,4 milioane de căutări, conform unui articol publicat de SearchEngineLand, după ce DuckDuckGo a experimentat aceiași creștere de trafic.

Pe lângă aceste motoare de căutare utilizatorii mai folosesc și serviciile de mail ale respectivelor companii iar în cazul acesta alternativa este să apelați la servicii de mail care nu se află în America sau să cumpărați pachete de găzduire împreună cu un domeniu (știu, știu, metodă mai scumpă) găzduite în Europa și chiar în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *