DoudouLinux – linux pentru copii

Daca tot este un blog pentru incepatori, de ce sa nu ne orientam si spre cei mai mici dintre incepatori. Da, m-am referit la copii. In opinia mea chiar daca lasati un copil la calculator, fiindca altfel nu se poate, este bine sa il si supravegheati si mai ales sa stea o perioada determinata.

Ce este DoudouLinux ?
DoudouLinux – pronounced “DoodooLinux” – is a system designed for children to make computer use as easy and pleasant as possible for them (and why not their parents too!). DoudouLinux provides tens of applications that suit children as soon as 2 years old and tries to give them an environment as easy to use as a gaming console. They can then learn and have fun but… without Dad and Mum watching!; eu unul totusi insist pe supravegherea copilului.

Documentatia distributiei linux o aveti aici. Avand in vedere ca un suport pentru limba romana nu exista, eu unul recomand folosirea distributiei linux atunci cand copilul are deja varsta gradinitei, unde sper eu ca invata elemente ale limbii engleze, pentru a stii sa se descurce.
Pentru acei parinti care vor testeze distributia linux pana sa o prezinte copilului, o puteti descarca de la acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *