Djl – manager de jocuri

Chiar daca companii ca Steam sau Desura isi indreapta atentia spre utlizatorii de linux, va mai dura ceva timp pana cand vom putea afirma cu certitudine ca ofera un client stabil indiferent de distributia linux folosita sau de arhitectura. Din intamplare am putut descoperi un site creat de o comunitate de utilizatori francezi de linux unde este prezentat programul Djl, un manager de jocuri asemeni programului Steam.

Ce este Djl?
Djl is an open-source (GPL licensed) game manager written in Python 2.5 for the GNU/Linux Operating Systems. It is inspired by Valve’s Steam software for Windows. Djl makes it possible (via a repository) to download, install and remove a reasonable number of games placed into a distrobution independent subdirectory (but without dealing with any dependencies). djl is able to download and extract/install tar, tar.gz (or tgz), tar.bz2, zip packages or even graphical installers like .packages or .run (Loki packages). Games are then completely removable with a single click.

Asa cum si descrierea o spune aveti nevoie de limbajul Python dar si de PyQt ca si dependinta; aditional daca sistemul vostru de operare este pe 64 de biti este bine sa aveti si versiunea de 32 de biti a celor doua programe pentru a evita orice probleme. Programul ofera acces la peste 100 de jocuri specifice linux. Lista cu jocurile puse la dispozitie o puteti vizualiza aici. Cea mai recenta versiune a programului este 1.2.20 si dateaza din 15 ianuarie 2010. Indraznesc sa ma intreb daca nu cumva proiectul este mort !?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *