De la KDE 4.5.3 la KDE 4.6

Ciclul de 6 luni al celor care dezvolta KDE se apropie cu pasi repezi, putem cu usurinta afirma ca pregatirile sunt in toi. Dar pana atunci trebuie sa ne multumim cu KDE 4.5.3. Aceasta versiune nu este una majora ci are drept scop corectarea bug-urilor:
Today, KDE has made available 4.5.3, the November updates to the Plasma workspaces, the applications built on top of KDE’s platform, and the platform itself. This release, as all x.y.z updates, contains bugfixes, performance improvements and localization updates only. As such, it’s a safe upgrade and recommended for everyone running 4.5.2 or earlier. The update contains a number of fixes in Okular, Dolphin and a series of KDE games. Also, the new shared data cache continues to mature. The rate of changes in the 4.5 series is slowing down while many developers already prepare for the 4.6 release planned for January 2011, which was soft-frozen only days ago.

Avand in vedere ca este vorba de un update ce vizeaza bug-urile se intelege fara alte precizari ca actualizarea este necesara(lucru recomandat si de dezvoltatori). Mai multe detalii despre KDE 4.5.3 aveti aici. Update-ul de la versiuni mai vechi de KDE se poate face cu ajutorul managerului de pachete al distributiei folosite sau folosind datele din link-ul postat de mine anterior.

Cat despre KDE 4.6 va pot spune, din ce am gasit pe Google, ca se va axa pe performanta, stabilitatea efectelor dar si pe o varianta adresata dispozitivelor mobile. Pana una alta nu ne ramane decat sa urmarim planul de constructie al mediului de lucru si sa speram ca pe 26 ianuarie 2011 vom fi placut surprinsi de ceea ce va oferi KDE (tineti minte ca va aparea si Gnome 3 in primavara anului 2011).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *