Counter-Strike Online

counter-strikeCompania americană Valve este cunoscută la nivel global pentru jocurile sale din seria Counter-Strike, produse software comercializate prin intermediul platformei online Steam, disponibile pentru Windows, Mac și desigur Linux contra unei sume de bani. În paralel cu procesul legal de achiziție mai există și alternativele oferite de site-urile cu torrente, așa numitele versiuni ”non-steam”.

În mod normal nu prea îmi stă în fire să vorbesc despre produsele Valve, doar că peste acest subiect am dat din greseala: Counter-Strike Online. Titlul articolului nu sugerează vreun anume tutorial ci numele unui… derivat dacă îl pot numi așa, al seriei Counter Strike 1.6. Jocul aparține tot modului FPS, singurele diferențe aici fiind date de faptul că jocul este F2P (Free-2-Play) și că este dezvoltat de o companie asiatică respectiv NEXON Korea Corporation, distribuit de portalul IAHGames sub licență din partea companiei Valve. Jocul include și modurile zombie pentru cei pasionați de așa ceva.

Astfel, asiaticii au reușit să conceapă o versiune gratuită a faimosului joc, dar din păcate numai ei sunt cei care îl joacă intens, astfel că pingul meu pe acele servere este intre 300 si 600 milisecunde. Fiind un F2P armele trebuie cumpărate dintr-un magazin virtual ca apoi să fie disponibile în joc. Ca atare stau și mă întreb: oare câți românași pasionați de versiunile ”non-steam” vor renunța la piraterie pentru acest F2P ? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *