Client mail pentru desktop

O data familiarizati cu internetul si facilitatile sale ajungem ca si internauti sa le folosim pentru necesitatile zilnice. Daca in trecut scrisoarea si/sau telegraful erau principalele metode de comunicare la distanta, astazi este sunt incet dar sigur intrecute de posta electronica (a.k.a. e-mail).
Astfel pentru a fi mai usor de localizat cand stam pe net apelam la un provider de servici de posta electronica(pe langa chat). Cu timpul ne plictisim sau pur si simplu dorim sa mai incercam ceva nou, sau se mai intampla sa nu putem inregistra mai multe conturi folosind aceeasi adresa de mail si in cele din urma ajungem sa avem o colectie de adrese de mail carora nu le mai putem tine o evidenta. Astfel articolul acesta se doreste sa alcatuiasca o lista cu clienti de mail ce se instaleaza in cadrul mediului de lucru si care ne permite sincronizarea cu mai multe adrese mail folosind un singur program.

Daca sub windows avem ca si default Outlook Express sub distributiile linux care folosesc mediile KDE sau Gnome, avem Kmail si respectiv Evolution ca si clienti impliciti (a.k.a. default). Singura parte negativa a acestora este ca sunt legati strict de mediile de lucru si astfel daca am vrea sa instalam clientul pe desktopul opus am avea nevoie si de componentele desktopului pe care ruleaza nativ(deci spatiu ar fi irosit). Nu e cazul sa speriati nu sunt singurii clienti de acest tip; folosind Google am putut gasi inca 5 programe, dupa cum urmeaza:
1. Thunderbird acum ajuns la versiunea 3.1
2. Zimbra Desktop
3. Sylpheed
4. Spicebird derivat al clientului Thunderbird
5. Claws Mail “it bites! ” :P

In viziunea mea acesti clienti mi-au inspirat cea mai mare incredere, din ce mi-au oferit in cadrul descrierii lor dar ca si grad de integrare sub distributia linux folosita. In incheiere as vrea sa adaug faptul ca orice client se va folosi este important ca datele de logare sa fie bine retinute, eventual un fisier de back-up care sa le contina. Sincronizare placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *