Cam atât cu Adblock Plus

Adblock Plus era unul dintre cele mai importante addon-uri pe care mulți utilizatori îl instalau din dorința de a filtra reclamele nedorite sau sâcâitoare. Din întâmplare când frunzăream printre paginile de internet am găsit o informație despre program prin care se anunță introducerea unor ”reclame permise”, pe paginile vizitate de utlizatorii ce au programul instalat.

Pentru cei străini de acest program, Adblock Plus este sau mai bine zis era un modul ce putea fi instalat pe browsere precum Mozilla Firefox sau Google Chrome, ce avea rolul de filtra complet reclamele ce apăreau pe site-urile vizitate. O dată filtrate reclamele, viteza de încărcare creștea semnificativ, mai ales dacă erau inserate reclame ce aveau nevoie de Flash Player, un lucru benefic pentru cei cu calculatoare mai vechi.

Conform unui articol de pe blogul dezvoltatorului reclamele ce vor apărea o dată cu actualizarea programului Adblock Plus pe viitor, vor conține informații doar despre site-urile ”mici” ce vor fi desemnate de către o entitate independentă. O posibilă problemă pe care o văd aici este faptul că și site-urile mici pot crea bannere cu reclame ce pot fi enervante pentru unii. Per ansamblu ideea de a accepta anumite reclame contravine rolului esențial ce îl avea programul ”Surf the web without annoying ads!”, navigarea pe internet fără reclame care în 99% dintre cazuri sunt și enervante. Merită oare cele 1% dintre reclame să apară ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *