Aplicații Android

Am tot vorbit despre diferite aplicații pentru Android, până când am avut curiozitatea de a realiza una destul de ”simplă”, care să încarce conținutul acestui site. Practic, în loc să am un bookmark cu numele site-ului belicos.ro să folosesc o aplicație care încarcă direct pagina. Pentru acest lucru am apelat la taica Google și am început să îmi bag nasul prin diferite tutoriale, greu de digerat de o persoană ca mine, ce nu are idee despre programare.

În cele din urmă am găsit ceva de care să mă folosesc pentru a face acest lucru, dar mai greu de făcut la mine decat de zis. Pentru aplicația creată am avut nevoie de Android Studio și desigur de un tutorial care să îmi ofere detaliile necesare. Aplicația foloșește programul WebKit un motor ce stă la baza unor browsere precum Google Chrome, Opera sau Safari iar în ceea ce privește construcția în sine, este nevoie să modific 3 fisiere. Ultima parte a acestui puzzle a fost desigur tutorialul prin care să înteleg ce trebuia făcut, fișierele fiind modificate în concordanță cu necesitățile mele.

Prin agitația cerebrală creată de efortul meu am reușit să fac două aplicații, ce suportă minim Android 5.1, care o dată instalate accesează belicos.ro și blogul celălalt pe care îl dețin ursanbogdan.net. Le puteți descărca folosind următoarele linkuri:
– pentru belicos.ro – https://belicos.ro/android/blog-internaut-app-release.apk
– pentru ursanbogdan.net – https://belicos.ro/android/blog-foto-app-release.apk
Pentru a instala aplicațiile trebuie ca pe telefon să permiteți instalarea aplicațiilor din Surse necunoscute (Unknown sources). Încă mă gândesc dacă voi plăti cei 25$ pentru a le încărca pe Google Play :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *