Ziua Internetului mai sigur

safer-internet-day-logoPrin anii 90 Internetul făcea pași timizi dar siguri, platforma Windows fiind piesa centrală. Iata că în zilele noatre piesele s-au mai schimbat, drept urmare Internetul a ajuns un serviciu accesibil de pe orice dispozitiv, iar sistemele de operare și aplicațiile specifice au creat mediul propice pentru dezvoltarea mediului IT așa cum îl știm azi.

Internetul poate fi o ”unealtă bună sau rea” și asta depinde cel mai mult de utilizator. Astăzi 5 februarie celebrăm ”Safer Internet Day (SID)” – Ziua Internetului mai sigur, eveniment marcat anual de Organizația Ins@fe, cu sprijinul Uniunii Europene și Liberty Global. Scopul acestei zile este de a aduce în atenția tuturor importanța prevenției abuzurilor pe Internet. Anul acesta elementul central este ”Connect with respect”. Pe lângă evenimentele organizate de Ins@fe, diferite entități internaționale precum Microsoft sau Google au ales de asemenea să se implice.

Fiind un utilizator fidel al produselor marca Google am lecturat fugitiv ghidul online creat pentru utilizatori privind siguranța pe Internet. Programul ”Good to Know” – Bine de știut, prezintă diferite sfaturi privind siguranța pe Internet, dar în același timp oferă cititorilor și un scurt dicționar explicativ cu privire la anumiți termeni specifici mediului virtual. Personal l-am găsit ușor de lecturat și de înțeles, de aceea vă recomand să îl ciți respectiv rezumați tuturor persoanelor din cadrul familiei voastre care accesează Internetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *