Windows 10 Remote Desktop (RDP)

Folosesc Windows 10 de ceva timp, consider ca fiind inevitabil să nu apelez și la protocolul RDP (Windows Remote Desktop) pentru a face anumite operațiuni independente de calculatorul pe care îl folosesc la ora actuală. Ideea acestui articol a venit după ce am căutat pe Google (nu este o rușine să căutați pe Google când nu știți ceva) si am găsit câteva detalii pe care am vrut să le centralizez în acest articol, util sper eu.

Primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este reprezentat de porturile folosite de acest protocol, respectiv TCP port 3389 și UDP port 3389. Dacă conexiunea remote este între două calculatoare din aceiași rețea și porturile nu sunt deschise și către exterior (în firewall și/sau router) atunci practic nu aveți niciun stres. În caz contrar aveți în vedere următorul tutorial, aplicabil printre altele la Windows 10, Windows 8.1 și Windows 8.

O dată modificate porturile pentru TCP și UDP aveți în vedere să le deschideți în Firewall aferent Windows și desigur dacă mai aveți și un router în rețea ca mine, trebuie de asemenea permisă conexiunea pe noile porturi către adresa IP locală a calculatorului accesat remote (NAT). În final aveți în vedere ca optiunea Network Level Authentication (NLA) să fie dezactivată și programul antivirus de pe calculatorul remote să fie activ.

Al doilea lucru sau pas, cum vreți voi să ziceți, este reprezentat de modalitatea de conectare. Dacă calculatorul este configurat cu un cont local, atunci în câmpul Computer treceți adresa IP locală (sau pe cea externă dacă vă conectați din Internet către calculator), numele de utilizator și parola aferentă. În cazul în care pe calculatorul Remote se folosește un cont de Microsoft (hotmail sau outlook) pentru logare, la câmpul Computer treceți adresa IP locală (sau pe cea externă), la câmpul User Name folosiți MicrosoftAccount\mail@hotmail.com și parola respectivei adrese de mail.

După toată agitația asta ați reușit să vă conectați Remote pe calculatorul dorit. Spor la treabă ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *