Web Platform Docs

Enumerate pe rând companii precum Google, Microsoft, Nokia, Adobe, Facebook, Opera, HP și chiar Mozilla, nu ar avea prea multe în comun înafara dorinței de a fi undeva mai sus pentru a atrage atenția utilizatorilor precum și a celor dispuși să investească anumite sume de bani, propulsând mai mult sau mai puțin compania respectivă.

De curând, aceste companii s-au gândit să își unească strategiile și au dat naștere conceptului ”Web Platform Docs”. Concepul are la bază existența unei comunități libere de dezvoltatori unde fiecare nou contribuitor poate aduce schimbări benefice, indiferent de sistemul de operare, de navigator sau de marcă. ”Web Platform Docs” pune la dispoziția celor interesați pagini wiki cu topici despre HTML5, CSS, WEBGL, precum și multe altele. La ora actuală acest proiect este în stadiu ”alpha”.

Contribuitorii interesați să se implice au la dispoziție un ghid care îi ajută să facă primi pași prin efectuarea ”sarcinilor de 5 minute” sau din contră, dacă sunt avansați, să își canalizeze munca pe anumite sectoare unde pot face modificări mai complexe prin sarcinile de ”jumătate de zi” după cum le numesc creatorii proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *