Urban Terror de la A la Z (articol reeditat)

Ce este Urban Terror?
In primul rand Urban Terror este un FPS iar in al doilea rand si zic eu cel mai important o alternativa gratuita pentru utilizatorii de linux fata de Counter Strike. Urban Terror a fost initial un MOD ce se putea juca sub Quake 3, dar o data cu aparitia Ioquake3, jocul a fost modificat astfel incat sa nu mai fie nevoie de Quake 3 pentru al juca.

Cerinte de sistem:
• CPU: Pentium 4 1.2GHz or higher.
• RAM: 256MBs (512MBs highly recommended).
• VID: NVidia or ATI card with 128MB RAM (256MB or more highly recommended).
• HDD: 50GB, but the more the better for additional level

Daca pana acum informatiile v-au fost utile si doriti sa aflati mai multe va sugereze sa accesati acest link. De asemenea daca doriti sa incercati jocul link-ul de download va sta la dispozitie.

Urban Terror in Romania
Urban Terror este reprezentat in tara noastra printr-o comunitate redusa, motivul se poate deduce inca din primele randuri scrise de mine. Daca doriti sa va inscrieri, o puteti face la acest link; o data inscrisi simtiti-va liberi sa oferiti un feedback admistratorilor despre tot ce are legatura cu acest joc. De asemenea pe forumul comunitatii o sa gasiti si cateva tutoriale utile care sa va ajute in adaptarea cu jocul.

Ca orice joc care isi respecta jucatorii, Urban Terror are un manual destul de detaliat care explica toti pasii necesari pentru a putea maximiza tot ceea ce curpinde acest joc. Scopul acestui articol este de a oferi suport pentru incepatorii care au mici dificultati cu jocul, pornind de la instalare si configurare pana la crearea de server dedicat. A explica intregul manual ar fi o pierdere de vreme, asa ca voi pune in cadrul acestei pagini doar lucrurile de baza in ceea ce priveste jocul, restul urmand a fi aprofundate prin citirea manualului oferit de cei de la Frozen Sand LLC.

1. Cum imi modific personajul de joc, fie el masculin fie el feminin?
Am vazut ca multi cauta sa isi “tuneze” personajul de joc in functie de imaginatia pe care o are. Aceasta ajustare poate fi realizata prin doua comenzi in consola de joc, in functie de echipa in care se joaca adica RED sau BLUE, dupa cum urmeaza:
/funblue element
/funred element

Lista completa a elementelor disponibile pentru fiecare personaj o aveti aici. Sugestia mea este sa alegeti cu grija, caci un personaj pompos poate atrage atentia inamicilor in joc si va poate pune in dezavanataj.

2. Cum imi creez un server de Urban Terror ?
Mai toata lumea se pricepe in a-si configura setarile de joc dar cand ajunge la configurarea unui server treaba pare mai dificila. Va asigur ca nu este dificil, trebuie doar mai multa atentie caci un server configurat prost poate cauza diferite probleme. Inainte de a lansa serverul dedicat este necesar sa invatam ce variabile are acesta. Ca si sugestie este necesar sa deschideti server.cfg aflat in folderul q3ut4 din directorul principal al jocului si alaturi de acest ghid sa va construiti un server.cfg cat se poate de corect. O data realizat acest config, initierea serverului dedicat se face in functie de sistemul de operare: pentru windows sau linux
3. Imi place jocul dar conexiunea mea de internet este mai lenta, exista si boti pentru joc?
Intr-un singur cuvant DA, exista. Mai detaliat suna cam asa: da exista, dar nu sunt suportati de toate hartile si acolo unde sunt suportati pot cauza probleme jocului in sine. Cateodata atunci cand competitia umana ma depaseste si eu aleg botii, dar ca sa aflu ce harti ii suporta, am testat botii pe toate hartile jocului. Pentru a nu ma intinde la vorba iata ce va trebuie sa faceti pentru a adauga boti in jocul vostru:
3.1. aveti nevoie sa creati/editati urmatoarele fisiere, folosind notepad/wordpad sub windows sau editorul de texte pico sub linux:
setup.cfg cu urmatoarele linii:
bot_enable 1
bot_challenge 999
bot_groundonly 0
bot_testrchat 1
bot_fastchat 1
reload

– editati mapcycle.txt dupa cum urmeaza:
ut4_subway
ut4_abbey
ut4_riyadh
ut4_algiers
ut4_sanc
ut4_abbeyctf

– creati bots.cfg (acesta este un exemplu folosit de mine pe serverul meu):
addbot Cheetah 4 Blue 56 =lvl4=Cheetah
addbot Cobra 4 Red 45 =lvl4=Cobra
addbot Python 4 Red 50 =lvl4=Python
addbot Python 4 Blue 50 =lvl4=Python

3.2. Acum ca fisierele au fost create trebuie mutate in folderul ~/q3ut4/. Daca creati un server nededicat nu trebuie decat sa porniti jocul. Dupa pornirea jocului in consola de joc tastati comanda exec setup.cfg si apoi creati serverul pe hartile mentionate de mine anterior care suporta botii. De indata ce jocul a incarcat harta tot in consola se tasteaza exec bots.cfg; comanda poate fi repetata de maxim 2 ori pentru popularea jocului, in functie de configuratia calculatorului avut. Daca este vorba de un server dedicat, este necesara tastarea comenzilor exec setup.cfg si mai apoi exec bots.cfg in consola serverului.
Manualul jocului contine si mai multe detalii care va pot ajuta la nevoie; eu unul am ales sa tratez pe cele mai importante in viziunea mea. Joc placut va doresc ! :)

Implicarea proiectului Linux pentru incepatori:
Implicarea mea in ceea ce priveste jocul este modica la ora actuala datorita faptului ca nu am resursele necesare pentru a tine serverul dedicat acestui joc activ non-stop. Pana cand voi reusi sa ma stabilizez va pot spune ca serverul meu de joc este activ atata timp cat eu sunt la calculator. Adresa serverului este creatura.dlinkddns.com:27960, iar pentru a va conecta la joc trebuie decat sa folositi comanda connect creatura.dlinkddns.com:27960 in consola jocului sau sa cautati serverul dupa aceasta denumire [C.D.N.] Public Server [RO]. Avand in vedere ca serverul nu e activ non-stop va sugerez ca accesati urmatorul link pentru a vedea daca este activ: http://creatura.dlinkddns.com/phpurbanterror/. Daca link-ul nu merge si va alegeti cu o eroare care va anunta ca pagina nu se incarca inseamna ca serverul meu nu este activ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *