Ubuntu 12.04: capturi de ecran

Ultima oara cand am incercat sa bootez un live cd cu Ubuntu mi-a trantit in fata un mare kernel panic. Acest lucru m-a facut sa imi dau seama ca oarecum kernelul a mirosit urma de croissant cu iz de bere fabricat in stil fast-food… cred ca se simtea de la o mila. Astazi am incercat sa testez Ubuntu 12.04 in Virtual Box dar spre surprinderea mea britanicul vrea ceva mai bun de atat… figuri… si astfel iata-ma scriind acest articol “live” pentru a putea face cunostiinta mai bine acest LTS. Configuratia calculatorului meu este urmatoarea: Intel Core 2 Duo @ 2Ghz, 2Gb de Ram si 1Gb de Vram pe placa video Nvidia GeForce 9400GT.

Toata lumea a criticat Unity, personal nu il consider decat un Gnome 3 mai aparte… mai britanic si care sper eu sa reziste mai mult ca fabricile lor de masini. Dupa ce am trecut testul kernelului am reusit sa ajung la mediul de lucru. Dupa un “wipe” catre stanga a cursorului de mouse au reusit sa realizez cateva capturi de ecran :D . Personal consider ca folosirea Unity, Gnome 3, KDE, Cinnamon, Mate, Xfce, LXDE , E17, etc, ca fiind o chestie de gusturi. Altfel zis: gusturile nu se discuta.

Recunosc… culorile tapetului initial imi zgaraie ochii, astfel ca am trecut pe ceva mai calm… cred…

Cam atat cu aventura mea prin Ubuntu 12.04 LTS; daca va simtiti atrasi de ideea unui mediu de lucru mai… aparte atunci Ubuntu este distributia linux care va poate face cu ochiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.