Trinity Desktop Environment

Utilizatorii de windows care recent au migrat catre o anumita distributie linux au facut cunostiinta cu doua medii de lucru (a.k.a. desktop) destul de populare KDE si gnome. Pentru aceeia dintre voi care au ales KDE 4.x au putut observa elementele de “eye-candy” precum si punctele tari sau slabe, ale acestui mediu de lucru.
Ceea ce multi dintre voi nu stiu este ca pana la aparitia KDE 4.x, versiunea 3.5 a aceluasi mediu de lucru era destul de popular printre utilizatorii de distributii linux. Chiar daca KDE 3.5.9/10 era lipsit de elementele de eye-candy ce va incanta azi va pot asigura ca era compensat prin consum redus de resurse fiabilitate si stabilitate. De unde stiu eu asta ar putea intreba unii dintre voi ? Raspunsul este simplu: primea mea distributie linux folosita openSUSE 11.0 avea KDE 3.5.9 si desi avea cateva elemente de compiz (pe care nu am dorit sa le activ pentru ca nu ma interesau) am putut sa observ eficacitatea acestui mediu de lucru prin lipsa crash-urilor in timp ce initiam programe alaturi de consumul de resurse; din pacate nu pot spune acelasi lucru despre KDE 4.4.4. Poate par nostalgic sau aiurea dar pentru mine KDE 4.4.4 ar fi pe locul doi iar KDE 3.5.10 ar fi pe primul loc.

Scopul Proiectului Trinity Desktop Environment:
This project aims to keep the KDE3.5 computing style alive, as well as polish off any rough edges that were present as of KDE 3.5.10. Along the way, new useful features will be added to keep the environment up-to-date
Site-ul proiectului este acesta: http://trinity.pearsoncomputing.net/. Site-ul in constructia sa este la fel de simplu si eficient precum mediul de lucru pe care vrea sa il promoveze si sa il ofere celor care doresc sa foloseasca in continuare KDE 3.5.
Trinity Desktop Environment: acest mediu de lucru poate fi instalat pe urmatoarele distributii linux: Ubuntu Karmic inclusiv versiuni mai vechi (a se vedea pe site) si Ubuntu Lucid. De asemenea acest mediu de lucru este in stadiu de test sub urmatoarele distributii linux: Debian Lenny, Debian Squeeze si Ubuntu Maverick. Versiunea curenta este 3.5.11 iar in aproximativ 7 zile ne vom putea bucura de cea mai noua versiune si anume 3.5.12.

In incheiere pot sa adaug faptul ca voi realiza un review deoarece zic eu ca acest mediu de lucru se merita a fi folosit pe calculatoare cu configuratii mai slabe acolo unde se doreste a se folosi KDE 3.5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *