Spuneți DA diacriticelor pe Internet

De mai bine doi ani sunt prezent pe Internet și respectiv în cadrul motoarelor de căutare existente, prin intermediul informațiilor oferite de articolele pe care eu le scriu, din pasiune și din dorința de a promova programele libere alături de celelalte entități existente în spațiul carpato-danubiano-pontic, în limita timpului de care dispun pentru a face acest lucru.

Aceia dintre voi care m-au urmărit pe parcursul perioadei de doi ani au fost, mai mult sau mai puțin, stresați de un singur fapt și anume că îmi bat joc de limba română prin faptul că nu folosesc diacriticele deși dacă aș avea o foaie și un pix în mână nu aș întâmpina nicio problemă în a le folosi… ce paradox nu-i așa? Primul motiv care m-a îndemnat să nu folosesc inițial diacriticele pe blog a fost o problemă întâmpinată cu taica Google, care nu era în stare să afișeze corect anumite litere specifice limbii române. Al doilea motiv ținea mai mult de obisnuința de a folosi aranjamentul de tastatură pentru limba engleză (sau mai bine zis lene) care nu are litere specifice și nici accente. Cu timpul problema avută de taica Google s-a rezolvat și astfel zic eu că ar fi cinstit să folosesc corect limbă română la redactarea articolelor folosind atât diacriticele corespunzătoare cât și cratimele acolo unde este nevoie.

Astfel, începând de azi articolele de pe acest blog vor respecta limba română și profit de acest lucru să vă cer puțin ajutor să mă corectați acolo unde anumite diacritice nu vor apărea căci presimt eu că urmează o perioadă de acomodare mai lungă cu aranjamentul de tastatură setat pe limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *