Simulator Firefox OS

FFOS2Acum ceva timp Organizația Mozilla a decis să intre și pe piața sistemelor de operare pentru dispozitivele mobile, încurajată fiind de progresul înregistrat cu Firefox pentru Android. Prin realizarea acestui pas Organizația Mozilla a intrat în competiție directă cu alți mari jucători ai acestei piețe, respectiv Apple, Microsoft și Google. Pentru a sparge gheața organizația a pus la dispoziția publicului un magazin virual cu aplicații care folosesc numai tehnologii libere, în centrul atenției fiind HTML5.

Dacă sunteți un dezvoltator de aplicații pentru sistemul de operare Android atunci cu siguranță trebuie să folosiți ”Android SDK”, un kit ce conține printre altele librării API și unelte pentru depanare (debug) necesare pentru a testa aplicațiile construite. Pe data de 11 decembrie anul curent, Robert Nyman a anunțat disponibilitatea publică a ”Firefox OS Simulator 1.0”, o unealtă necesară pentru a crea și testa aplicații aferente sistemului de operare creat de Mozilla pentru dispozitivele mobile.

Simulatorul Firefox OS se prezintă ca o extensie a navigatorului Mozilla Firefox, fiind disponibil pentru Windows, Linux și MAC. Pe lângă faptul că este o unealtă creată pentru dezvoltarea de aplicații, simulatorul mai oferă și celor mai curioși o avampremieră a sistemului de operare Firefox OS. Dimensiunea extensiei este de 100 Mb astfel că trebuie să aveți putină răbdare până când se instalează. Dacă descoperiți defecte de funcționare, echipa de dezvoltatori vă așteaptă să le faceți cunoscute aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.