Salix OS

Moda sau nu(referindu-ma la derivatele din distributii linux greu accesibile unui incepator), aceasta distributie linux derivata din Slackware exista cam de ceva vreme, mai precis de un an. Eu unul nu am folosit-o asa ca ar fi incorect sa spun ca este o distributie buna sau mai putin buna, asta e ceva ce numai voi cei care o incercati, puteti afla. Tot ce pot face eu in cadrul acestui articol este sa fac o descriere a acestei distributii bazandu-ma pe impresia, indraznesc a zice buna, creata de articolul de pe Distrowatch.
Despre Salix OS:
Salix is a linux distribution based on Slackware that is simple, fast and easy to use. Salix is also fully backwards compatible with Slackware, so Slackware users can benefit from Salix repositories, which they can use as an “extra” quality source of software for their favorite distribution. Like a bonsai, Salix is small, light & the product of infinite care.
Distributia linux are urmatoarele caracteristici:
* one application per task on the installation ISO
* fully backwards compatible with Slackware
* optimized for desktop usage
* high quality package repositories with dependency support
* incredibly fast package tools
* simple & fully localized system administration tools
* nice artwork
* installation ISO fits on a single CD
* supports 32-bit and 64-bit architectures

Instalarea distributiei se face in 3 moduri: Full, Basic si Core. (nu cred ca e nevoie de traducere aici). De asemenea pe langa descriere este bine de stiut ca exista si ghiduri create pentru utilizatori, atunci cand vreun impediment apare.
Daca caracteristicile prezentate mai sus de mine v-au convins sa incercati distributia, link-ul de download va sta la dispozitie aici. Spor va doresc la testarea acestei distributii linux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *