Romania a semnat ACTA

In timp ce site-urile de pe mapamond se luptau cu Guvernul american si Casa Alba, un alt tip de act juridic ce ridica probleme in zone precum libertatea utilizatorilor de internet si mai ales dreptul la intimitate a reusit sa isi faca loc chiar si pe meleagurile romanesti. Acest act juridic poata denumirea de ACTA pe numele sau complet Anti-Counterfeiting Trade Agreement tradus in limba romana ca “Tratatul Comercial Anti-Contrafacere”. Pentru aceeia dintre voi care adora lectura aveti la dispozitie acest articol de pe Wikipedia. Eu unul speculez ca si clipul urmator va contura la fel de bine ce este ACTA si ce efecte ar induce:

Pe Internetul inca liber vestile circula destul de repede. Publicatii online precum Adevarul sau HotNews contureaza prea bine ce ar insemna ACTA: cenzura dar mai ales incalcarea intimitatii. Cum, de ce si mai ales cand a facut Romania acest pas nu vom stii niciodata deoarce acest lucru nu a fost deszbatut intr-un mod vizibil.
Ce putem face?

Cautand si mai mult despre ACTA si faptul ca Romania la semnat am dat peste un site care publica un model de mail precum si adresele europarlamentarilor romani. Site-ul cu pricina este http://obisnuit.eu iar articolul care ofera informatiile necesare protestului impotriva ACTA este aceasta. Personal sper ca pana in luna iunie cand UE va supune ACTA la vot, romanii sa se mobilizeze si sa isi exprime ingrijorarea fata de acest act juridic. La urma urmei cati dintre voi ati vrea sa fiti supravegheati in timp ce navigati pe internet sau stati pe chat (IRC. Gtalk sau Yahoo Messenger)?…

Actualizare: Adevarul online a publicat un articol in care prezinta numele europarlamentarilor romani care au votat pro si contra ACTA. Lista poate fi vizualizata in cadrul acestei pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *