Platforma de jocuri Desura

In cadrul blogului meu exista cateva articole in care am vorbit de companii ce ofera jocuri doar pentru browser sau numai pentru platforma windows(precum Aeria). Ieri un utilizator mi-a adus la cunostiinta existenta unei platforme de jocuri, asemeni Steam-ului, cu diferenta majora ca ofera jocuri si pentru distributii linux, atat pentru ahitectura 32 de biti cat si pentru cea de 64 de biti, gratuite dar si contracost. Platforma in cauza se numeste Desura.

Ce este Desura?
Desura is a proprietary digital distribution platform developed by DesuraNET. It is primarily important as a plausible source of future growth in a market dominated by Valve’s Steam platform. However, Scott Reismanis, the founder of DesuraNET does not consider it a competitor, but rather attempt to address a different segment of the market. Content hosted on Desura primarily falls into the category of indie games, games by small developers who do not have the name to negotiate deals with Steam and Valve’s policies. It believes its tighter links to a dedicated community will foster better relationships between player and developer.

La o atenta navigare a site-ului, mai precis a paginilor cu jocuri listate, am putut regasi destule jocuri pe care le avem fie in repo-urile distributiei linux folosite fie le putem obtine de pe site-ul dezvoltatorului. Pentru a va putea bucura de jocurile gratuite si/sau comerciale de pe site este necesar sa va inregistrati si sa descarcati clientul de joc pentru 64 de biti in cazul meu sau direct de pe site apasand butonul numit “Download Desura”. Pentru a putea folosi clientul urmati pasii din acest articol si asteptati un raspuns din partea administratorilor. Chiar daca clientul pentru linux este beta nu ma indoiesc ca pe viitor va ajunge la o versiune stabila. O data acest lucru realizat va crea un mediu perfect pentru dezvoltatorii de jocuri cu resurse mai limitate. Curios… oare ce va mai implementa Steam ca sa isi consolideze si mai mult pozitia de lider?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *