Patch Manager Plus

Cred că a venit timpul să mai discut puțin și despre Windows 11. Din păcate pot spune clar că este o alegere nu tocmai benefică dacă sunteți pasionat de jocuri a căror vechime este mai mare de 5 ani (da, eu sunt acesta), dar scopul acestui mic articol este acela de a avea posibilitatea de a verifica actualizările disponibile pentru aplicațiile terțe în special și nu a sublinia un fapt deja cunoscut :)

În acest moment mă pot numi leneș deoarece aș putea bine-mersi să pornesc fiecare program în parte și să mă folosesc de opțiunile disponibile pentru verifica existența actualizărilor, dar totuși nu se poate și altfel ? Păi… răspunsul este că da, nu este tocmai Ansbile dar îndeplinește sarcina pe care mie îmi este lene să o fac. Patch Manager Plus este un produs creat de ManageEngine, o divizie a Corporației Zoho, ce poate fi configurat în Cloud sau OnPrem, destinat cu precădere companiilor. Suportă atât Windows, cât și Linux sau Mac, la care se mai adaugă și posibilitatea de actualizare a aplicațiilor terțe, conform datelor din cadrul acestei pagini.

Abonamentul gratis este conceput pentru 20 de calculatoare și 5 servere, ceea ce este suficient în cazul meu. După ce a fost creat contul, care practic este un cont Zoho (posibil să îl aveți dacă ați avut tangentă cu serviciul lor de mail de exemplu) este necesară descărcarea unui agent care să monitorizeze starea sistemlui de operare și pe cea a aplicațiilor instalate.

Panoul de control web (sau altfel spus Web Dashboard pentru ”englejii” din voi) validează mai întâi instalarea locală a agentului. Datele aferente sistemului de operare plus lista de aplicații este preluată ulterior de agent care generează ulterior o listă cu actualizări disponibile. De aici încolo totul se poate numi can-can, decideți dacă instalați actualizările sau le mai uitați până când aveți chef de ele :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *