Linux Packages Search

linux-package-iconNu știu dacă și voi pățiți la fel, dar eu unul am căutat prin diferite depozite de pachete ale distribuției linux openSUSE după un joc numit Vdrift, versiunea din 2009, căci din ce am putut observa aceasta se mișcă mult mai bine pe calculatorul personal. În timp ce jonglam cu Google și openSUSE Search am dat din întâmplare peste un site destul de util când vine vorba de căutat și respectiv instalat pachete în cadrul unei distribuții linux.

Linux Software Catalog and Packages Searchhttp://pkgs.org/ – se dorește a fi un catalog online de unde utilizatorii pot descărca programe libere fără a fi stresați de spyware sau de reclame. Conform celor care au creat acest site, utilizatorul descarcă numai din depozitele de pachete oficiale și astfel riscurile sunt cu mult reduse. Tipurile de pachete suportate sunt RPM, DEB, TGZ sau TXZ, specific distribuțiilor linux precum Archlinux, Fedora, CentOS, RHEL, Scientific Linux, Debian, Ubuntu, openSUSE, Mandriva, Mageia și Slackware Linux.

În cele din urmă aventura mea s-a încheiat cu un succes dublu: am reușit să găsesc jocul în cadrul unui depozit de pachete terț ce aparținea de openSUSE 11.1 și în al doilea rând am dat peste un site care poate fi util mai ales începătorilor care nu prea au prins gustul depozitelor de pachete și au nevoie de o metodă confortabilă de a instala ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *