Linux kernel 3.4

Dupa doua luni de la lansarea versiuni 3.3 a kernelului linux, Linus Torvalds ofera publicului cea mai noua versiune a “cordului” sau ce sustine numeroase distributii linux, kernelul linux versiunea 3.4. Aceasta noua versiune aduce imbunatatiri si ca in cazul oricarui program si repararea defectelor de functionare in zone precum suportul pentru placi video, infrastructura si desigur virtualizare.

Conform unui articol publicat pe H-Online versiunea 3.4 mai introduce printre altele un echilibru intre arhitectura pe 64 de biti si aplicatiile pe 32 de biti initiate sub sistemele de operare pe 64 de biti si imbunatatiri pentru Btrfs: The new version sees a number of important changes affecting graphics drivers. The x32-ABI promises the advantages of x86-64-CPUs without the overhead of 64-bit code. Btrfs is reported to be quicker, and Yama prevents processes from accessing each other’s allocated memory. Pentru a intelege mai bine ce schimbari aduce kernelul linux versiunea 3.4 va recomand sa cititi articolul integral.

Pentru aceeia dintre voi care doresc sa isi compileze si implicit sa instaleze versiunea 3.4 a kernelului linux, mai aveti de asteptat pana cand arhiva in format bz2 sau gz va fi disponibila spre descarcare pe saitul ce gazduieste munca lui Linus Torvalds si a colaboratorilor sai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *