Jocuri sub Linux, exista?

Incet dar sigur distributia linux aleasa de tine ta atrage din ce in ce mai mult, dar totusi vin si clipe in care ai vrea sa te delectezi putin, dar muzica si un film bun nu ajung, si astfel te gandesti ce anume sa faci si logic ajungi sa te intrebi ce jocuri exista sub o distributie linux.

Te pot asigura fara sa exagerez ca exista destul de multe, majoritatea lor fiind open-source, dar gratuite pentru descarcat si distribuit sub licenta GPL. A enumera aceste jocuri ar dura ceva timp, dar va pot spune totusi ca exista jocuri de mai multe tipuri disponibile pentru o distributie linux: shootere, strategie, simulatoare sau chiar si cele de tipul mmorpg. Cele mai cunosute jocuri sunt prezente si prin repo-urile distributiei linux preferate, este indeajuns sa folositi un administrator de pachete si sa folositi cuvantul cheie games sau jocuri (pentru acele distributii traduse deja in limba romana). De asemenea daca simtiti ca nu stiti ce sa alegeti fiind indecisi acest ghid sau acest topic, va poate ajuta sa va faceti o idee despre cele mai bune jocuri disponibile sub orice distributie linux.

Jocurile de sub linux va atrag dar totusi undeva in voi nostalgia fata de jocurile disponibile sub windows exista(cu siguranta ca exista, v-o spun din experienta proprie) si astfel va intrebati daca exista o cale de a te ajuta un anumit joc de sub windows si sub distributia linux preferata. Spre norocul nostru, al celor nostalgici, exista si un program destul de puternic zic eu care va permite sa jucati anumite jocuri native windows si sub linux, acest program se numeste Wine. Va spun sincer ca nu este destul de dezvoltat astfel incat sa suporte toate jocurile native windows, dar va pot spune ca pe cele mai populare si anume Counter Strike 1.6 sau Source le poate emula destul de bine. Pentru o lista completa de jocuri si ratingul acestor accesati http://appdb.winehq.org/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *