In centrul atentiei: Unknown Horizons

“In centrul atentiei” este un nume pompos pentru un articol asupra unui joc, un nume pur romanesc pentru ceea ce altfel s-ar numi “game review”. Jocul pe care l-am ales pentru prima prezentare este Unknown Horizons. Am luat contact cu acest joc inca de pe cand foloseam openSUSE 11.4 acum cateva luni si pot spune ca mi-a placut; recunosc ca nu sunt un bun strateg dar ideea in sine a jocului este excelenta find o alternativa gratuita si cu sursa deschisa a simulatoarelor economice comerciale existente.

Ce este Unknown Horizons?
Our intention is to create an open source real-time economy simulation game with strategy elements in an isometric 2D engine. Unknown Horizons is based upon the Flexible Isometric Free Engine (or in short: FIFE). We are trying to create this game in our free time and just for fun. Din punct de vedere al cerintelor jocul poate functiona pe un calculator care are un procesor de minim 2Ghz pe un monitor cu rezolutia minima de 1024 cu 768; dezvoltatorii jocului urmaresc ca pe viitor sa reduca aceste cerinte pentru un grad mai ridicat de compatibilitate.
Din punct de vedere personal povestea ma atrage prin mireasma istorica pe care o poarta, fiind cam in acelasi ton cu LincityNG, desi acesta din urma are o rata de progres mai mare. Chiar daca cerintele sunt un pic “trase de par” asta nu inseamna ca nu a atras atentia constructorilor de pachete din cadrul unor distributii linux precum Ubuntu/Debian, Gentoo, Arch, Fedora si chiar openSUSE. Cea mai recenta versiune a jocului este 2011.3, care fata de cea anteriora jucata de mine aduce numeroase schimbari: inteligenta artificiala imbunatatita, cladiri noi, diplomatie si lupte iar in cazul meu mai multa stabilitate sub arhitectura de 64 de biti. Daca toate aceste lucruri nu va starnesc interesul atunci urmatorul material video va poate ajuta sa va decideti:

Astfel daca aveti in voi putin fler de strateg, ceva timp liber la dispozitie si putina curiozitate nu ezitati sa incercati Unknown Horizons. Distractie placuta va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *