Gaming-ul in lumea distributiilor linux

In trecut cand se vorbea despre linux, majoritatea se gandeau in principal la consola si desigur la o interfata grafica minimala care nu se compara deloc cu dektop-ul oferit de windows. O data cu trecerea timpului cei care au ales sa incerce o anumita distributie linux au descoperit ca aceste “barfe” nu erau tocmai exacte, si ca pe langa faimoasa consola mai exista destule programe gratuite care in cele din urma s-au dovedit a fi o buna alternativa pentru programele comericiale.
In prezent anumite distributii linux ataca si un segment de utilizatori care nu renunta la windows din cauza faptului ca nu pot avea acces la jocuri de calitate. Acest lucru, cel putin in zilele noastre, este numai pe jumatate adevarat. De ce? poate intreba cineva… raspunsul nu poate fi dat decat prin doua distrinutii linux destinate special gameri-lor, distributii care implica pe langa stabilitate si gratuitate, ce aduc cu ele si multe jocuri preinstalate ce asteapta sa fie configurate de utilizator dupa bunul plac.
In continuarea articolului meu va voi prezenta doua distrinutii linux destinate gamerilor:
1. Ultimate Edition (UE- si aici nu vorbesc de Uniunea Europeana a.k.a UE) este o distrinutie linux derivata din Ubuntu, deci puteti fi siguri ca are aceleasi caracteristici ca si Ubuntu. Informatiile despre distributie sunt disponibile aici; de asemenea are reprezentare si in Romania prin intermediul acestui blog
2. Fedora Games Spin distributie baza pe Fedora, care la randul ei este originara din RedHat Linux. Este o distributie linux noua, care sper eu unul ca va deveni un competitor pe masura pentru Ultimate Edition.

Distractie placuta indiferent de alegerea facuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *