Flash player – partea a-3-a: Flash Aid

Asemenea unei trilogii si aventurile mele cu flash player se sfarsesc tot la partea a treia. Aceasta trilogie este incheiata prin descoperirea unei solutii pentru cei care folosesc Ubuntu (sau derivate) si/sau Linux Mint (stiu ca si Mint este un derivat dar unul cu personalitate aparte) precum si sperante pentru restul utilizatorilor de distributii stresati ca si mine de produsul celor de la Adobe.

Ce este flash aid ?
Pe scurt este un addon de Firefox care pe langa instalarea flash player mai efectueaza si cateva tweak-uri. Remove conflicting flash plugins from Ubuntu/Debian Linux systems, install the appropriate version according to system architecture and apply some tweaks to improve performance and fix common issues. Although this extension should probably work on other Ubuntu/Debian based distros, it has only been officially tested on Ubuntu systems. It has been tested on Hardy 32/64bit, Karmic 32/64bit, Lucid 32/64bit, Maverick 32/64bit and Natty 32/64bit. Indraznesc sa adaug ca si sub Linux Mint 10 functioneaza posibil si pe versiunile mai vechi de Linux Mint. Pentru a adauga acest addon in browserul vostru accesati acest link si apasati butonul “Add to Firefox”.

Ce se intampla cu restul?
Asa cum am zis la inceput, ramane speranta ca cei de la Adobe vor pune urechea pe feedback-ul utilizatorilor cu probleme si vor incerca sa isi repare produsul. Personal nu cred ca va fi prea curand asa ca solutia “brutala” de a schimba intre desktop (kde, gnome, etc) – consola prin ctrl+alt+f1 si inapoi la desktop prin ctrl+alt+f7(8) va poate scapa de problema temporar.
Adobe este si va ramane un rau necesar, cel putin pana la implementarea html 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *