Feedback – utilizator openSUSE

Greu, greu de gasit un utilizator de openSUSE care sa imi raspunda la chestionar, dar iata ca in sfarsit am gasit unul. Iata ce mi-a raspuns acesta la chestionarul meu:
1. Ce anume te-a atras la distributiile linux (in general) ?
In primul rand am fost atras de stabilitatea pe care mi-a oferit-o si pe care mi-o ofera openSUSE. In al doilea rand ar fi securitatea lucru care sub windows intotdeauna este ceva mai complicat datorita numarului de virusi ce apar zilnic. In al treilea rand ar fi gratuitatea sistemului de operare.
2. In viziunea ta de ce ar trebui ca un utilizator de windows sa migreze la o distributie linux ?
Exista destule metode, fie a citi o documentatie sau a testa respectiva distributie dar eu unul zic ca in zilele noastre migrarea poate fi usurata prin citirea unei documentatii si folosirea programului Virtual Box unde utilizatorul ar putea aplica/testa ceea ce a citit despre distributia linux aleasa.
3. Ce anumte te-a facut sa alegi distributia linux pe care o folosesti la ora actuala ?
Mi s-a potrivit ca o manusa. Am avut ocazia sa testez si Mandriva, Fedora si chiar Ubuntu dar openSUSE m-a atras cel mai mult datorita felului cum este construita. Centrata pe Yast pe partea de configurare si instalare de pachete lucru util pentru un incepator si destule interfete grafice acolo unde consola poate crea mici dificultati.
4. Hardware: sub distributia linux folosita de tine, ai avut probleme cu vreo componenta (mentioneaza componenta) ? Daca da, s-a rezolvat pana la versiunea actuala a distributiei linux ?
Nu stiu daca se poate cataloga drept problema mai degraba un neajuns, si anume tunerul tv, care desi recunoscut nu poate fi explotat la capitate maxima datorita problemelor cu telecomanda; acest lucru persista si acum pt mine dar sper intr-o remediere.
5. Hardware: lansand eventualele probleme avute pe partea de hardware (intrebarea 4) pe o scara de la 1 la 10, ce nota ai acorda distributiei linux folosita de tine la acest capitol ?
As vrea sa ii dau 10 dar as fi subiectiv, chiar daca imi acopera necesitatile unele lucruri mici precum problema cu telecomanda sau “agitatia” cu instalarea driverului video, pot fi descurajante la inceput asa ca ma rezum la nota 9.
6. Software: pentru utilizarea zilnica, uzuala, crezi ca distributia ta linux acopera urmatoarele necesitati(recomanda minim un program): web surfing, chat, audio/video, jocuri(inclusiv driverul 3d), editare grafica ?
Web surfing: firefox, chrome, seamonkey si opera
chat: pidgin
audio/video: amarok, (s)(k)mplayer, kaffeine sau vlc
jocuri: distributia ofera un repo cu jocuri precum si repo cu driverele ptr placi nvidia
editare grafica: gimp sau inkscape

7. Din punctul tau de vedere crezi ca numarul de utilizatori de windows care sa migreze la o distributie linux va creste pe viitor ?
Da, cred acest lucru si nu vorbesc aici numai de calitatea programelor oferite de o distributie linux ci si de conjunctura economica care cu siguranta va mai oscila si pe viitor.

Multumesc de participare si acestui utilizator. Astfel mai ramane sa gasesc pe cineva care foloseste Fedora pentru ai trimite chestionarul si astfel voi putea face o centralizare a rezultatelor obtinute. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *