Despre Dropbox și Windows 7

Dropbox_IconDropbox este un serviciu de cloud hosting destul de popular printre utilizatori chiar dacă oferă numai 2Gb de spațiu, programul de încărcare a datelor fiind disponibil pentru Windows, Linux, Mac, Android, iPhone, iPad, Kindle sau Blackberry. După ce urmați câțiva pași prin care promovați Dropbox ajungeți la 2,5 – 2,9 Gb de spațiu disponibil; spațiul urmând a crește dacă aveți prieteni pe care îi atrageți să folosească Dropbox.

Din pură curiozitate am ales să testez și eu Dropbox sub openSUSE Linux acum ceva timp și recunosc că am fost atras de simplicitatea lui, care face din SpiderOak un fel de extraterestru cu ochi mari și colți fioroși. Astăzi am zis să mai rotunjesc spațiul avut la dispoziție căci niciodată nu se știe când pot avea nevoie de acest serviciu. Pentru a ajunge la 2,9 Gb de spațiu a trebuit să instalez programul sub Windows și respectiv pe un dispozitiv mobil. Zis și făcut, am instalat programul și am constatat că pe tableta mea Dropbox se miscă cam lent iar sub Windows am constatat că se dezinstaleză incomplet. Dacă inițial am crezut că eu am gresit ceva la instalare sau că kitul de instalare a fost corupt, ulterior am ”mirosit” faptul că în timpul dezinstalării scurtătura creată pentru meniul ”Send To” aferentă Windows 7 nu este eliminată.

Drept urmare, dacă din pură întâmplare testați Dropbox ca mai apoi să îl dezinstalați precum am făcut eu, aveți grijă să navigați în ”C:Usersnume-utilizatorAppDataRoamingMicrosoftWindowsSendTo” și să ștergeți manual scurtătura numită ”Dropbox”. Adunând 2,9 Gb de spațiu de la Dropbox cu 5 Gb de spațiu de la Google Drive și cu 14 Gb de spațiu de la SpiderOak, ajung la 21,9 Gb de spațiu ”în nori” pe care oricând l-aș schimba pentru un stick USB :)

Notă suplimentară: dacă nu ați testat Dropbox până acum, puteți da clic pe legătura web de la începutul articolului pentru a vă face cont, respectiv pentru a descărca și instala Dropbox pe dispozitivul din dotare, lucru premiat cu 500 Mb pentru fiecare. :D

Licențiere:
emblema și denumirea Dropbox sunt mărci înregistrate ale Dropbox Inc, San Francisco, CA 94107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *