De la panda la delfin

Dolphin-browser-iconDin perspectiva științei numită biologie, atât ursul panda cât și delfinul sunt două mamifere, fiecare dintre ele adaptate să trăiască într-un anumit mediu, respectiv uscat și sub apă. Dacă aplic această comparație și umilei mele tablete pot spune că ursul panda are probleme de adaptare deoarece uneori întinde gheara mai mult decât ar trebui și afectează și celelalte specii ”software” ce habitează pe dispozitiv.

M-am bucurat enorm că Firefox Beta mi-a salvat posterioul când vine vorba de navigat pe Internet dar undeva pe drum ceva s-a schimbat și recent m-am mulțumit și cu versiunea stabilă a Mozilla Firefox pentru Android. Timpurile se schimbă taică… sau altfel spus compatibilitatea dispozitivului meu mai primește câte un șut în.. acumulator căci de vreo 5 zile încoace Firefox se comportă destul de ciudat când alte aplicații sunt deja pornite sau activate ulterior de mine, respectiv crash pentru aplicația de muzică fie cea din sistem, fie Winamp sau când e vorba de aplicația Youtube mici defragmentări ale clipurilor redate.

Situația de mai sus menționată cerea o schimbare căci am observat că navigatorul de Internet implicit este oleacă mai bătrân și dintr-o curiozitate mai mult sau mai puțin morbidă am ales să încerc navigatorul de internet Dolphin Browser, mai precis versiunea beta a produsului. Motivul alegerii versiunii beta are la baza faptul că are un suport mai imbunătățit pentru HTML5 și Javascript. Pe lângă aceste îmbunătățiri navigatorul mai este dotat și cu funcții standart specifice oricărui navigator de internet precum speed dial, extensii, bookmarks și desigur taburi. Astăzi am pus delfinul să înoate pe Internet timp de câteva ore și am constatat că nu jenează alți membrii ai ”haitei software” ceea ce mă face să îl păstrez pe moment și în același timp să las ursul panda liber în ”natură”.

Sigla, denumirea Dolphin Browser și Dolphin Browser Beta sunt mărci înregistrate ale MoboTap Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *