De ce Linux ?

O intrebare pe care orice utilizator care vrea sa incerce o distributie linux si-o pune. Este o intrebare destul de fireasca din punctul meu de vedere pentru ca nu se stie niciodata daca o anumita distributie linux iti va oferi tot ceea ce iti doresti. Astfel inainte sa va intrebati “daca se merita” ganditi-va ca si eu, ca si voi m-am intrebat “De ce Linux?”. Avand in vedere progresul tehnologic inregistrat va pot spune ca exista distributii linux pentru orice fel de calculator, oricat de invechit ar fi, tot ceea ce este necesar din partea ta ca si utilizator final este atentie si rabdare in a descoperi distributia linux care te atrage dar care functioneaza la parametrii normali pe calculatorul tau. Cum vorba multa este saracia omului va voi prezenta doua site-uri care in opinia mea sunt utile nu numai incepatorilor ci si celor mai avasanti, si anume:
1. http://distrowatch.com/ – un site care va ofera poate cea mai utila dar si usoara cale de a descoperi diversele distributii linux care exista. De asemenea site-ul ofera si numeroase stiri despre evolutia a tot ceea ce are legatura cu lumea linuxului, tot ceea ce va ramane este sa cititi si sa aflati exact ceea ce va intereseaza, toate acestea disponibile si in limba romana.
2. http://www.linux.org/ – un alt site la fel de util ca si primul, puteti sa il considerati ca o paralela a modului de prezentare de pe DistroWatch. In viziunea mea singura diferenta dintre cele doua site-uri este modul de prezentare a paginii.

Multi dintre voi o sa zica ca exista si alte site-uri de acest gen, fiti calmi, nu va contrazic sunt sigur ca exista destule, dar din punctul meu de vedere ca si incepator pot spune ca sunt cele mai bune, dar in cele din urma gusturile nu se discuta. Daca mai descoperiti astfel de site-uri va rog sa mi le aduceti si mie la cunostiinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *