Comunitatea Linux Fans

Una calda, una rece… cam asa se intampla pe tot parcursul vietii noastre pe pamant. Iata ca inca o sapatamana se termina si o face intr-un fel pe care nu l-am anticipat. Pe langa scortisoara noua sau ursuletul ce ne arata paginile in 3D, sfarsitul de saptamana este marcat si de aparitia unei noi comunitati de utilizatori linux in tara noastra: Comunitatea Linux Fans.

Comunitatea Linux Fans este sustinuta de un forum ce foloseste phpBB3 ca si platforma de comunicare intre membrii. Am incercat sa aflu care a fost ideea ce a stat la baza infiintarii comunitatii si astfel am ajuns la Virgil, unul dintre administratorii de acolo: Motivul l-am mai explicat: m-a scârbit atmosfera de pe ubuntu. Scopul a fost să creez un mic loc de întâlnire pentru pasionații de Linux,unde să se poată vorbi liber (evident,în limitele bunului simț),fără ca un admin frustrat (care de fapt e moderator) să-ți bage bocancul în gură ori de câte ori are el chef. Continuand discutia cu Virgil am mai aflat printre altele ca… mi-ar plăcea să găsesc aici un loc de relaxare după o zi de muncă,un loc unde să pot discuta cu amicii mei lejer,fără formalități,fără să mă gândesc oare când se va închide subiectul. Nu-mi propun să devenim un forum mare,de câteva mii de persoane.Prefer calitatea în locul cantității. Mă umple de bucurie să văd că în mai puțin de 24 de ore suntem deja 13 colegi.

In incheiere Virgil m-a asigurat ca membrii comunitatii sunt egali si ca parerea lor conteaza: Vreau să vă asigur pe toți că nicidată nu mă voi comporta abuziv cu vreun membru. Toate sugestiile primite le voi analiza cu maximă seriozitate,toate deciizile pe care le voi lua vor fi întâi discutate cu ceilalți membrii ai staff-ului. Interesul meu e să vă simțiți VOI cât mai bine aici. Astfel, pentru a deveni un membru al comunitatii tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati pe forum si precum a zis Virgil sa nu depasiti limita bunului simt.

Multa bafta Comunitatii Linux Fans din partea mea ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *