Arta tapetelor pentru desktop

Intr-o zi de toamna precum aceasta, anosta, care pe mine ma face sa “trag a ploaie” precum se zice, am decis sa imi modific aspectul desktop-ului rupand astfel conservatorismul elementelor default, in cazul meu tapetul (a.k.a wallpaper). In ziua de azi utilizatorii indiferent ca folosesc windows, linux sau mac pun mare accent pe tapetul mediului de lucru si pe diferitele elemente eye-candy. Personal nu ma atrag prea tare elementele de eye-candy dar ma atrag peisajele din natura dar si pozele cu imagini abstracte.

Wallpaper (also desktop picture and desktop background) is an image used as a background of a graphical user interface on a computer screen or mobile communications device. On a computer it is usually for the desktop, while for a mobile phone it is usually the background for the ‘home’ or ‘idle’ screen. Though most devices comes with a default picture, the user can usually change it to a file of their choosing.

In cautarea unor tapete pentru desktop cat mai pe gustul meu am folosit un aliat de incredere Google, care m-a condus catre site-uri precum gnome-look sau kde-look. Din pacate aceste doua site-uri nu mi-au oferit ceea ce cautam astfel ca am inceput sa modific parametrii de cautare si am reusit sa dau peste 3 site-uri cu tapete de desktop mai pe gustul meu. Folosind cuvantul cheie “wallpaper” in motorul de cautare Google am putut descoperi foarte multe site-uri ce ofera gratuit tapete pentru desktop. In urma celor gasite de mine am putut alcatui un top personal cu cele mai bune 3 site-uri de unde as putea descarca un wallpaper:
1. Wallbase (site recomandat si de un cunoscut mie), folositi filtrul SFW pentru a elimina tapetele neadecvate
2. Bestfreewallpapers
3. Prowallpapers, un site romanesc cu o colectie interesanta de tapete
Cum gusturile nu se discuta nu-mi ramane decat sa va urez spor la navigat si la download a tapetului pentru desktop :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *