Adio Urban Terror România !

urbanterror-iconDe mai bine de 2 ani am fost implicat în cadrul Comunității Urban Terror România, fiind astfel a treia entitate din mediul digital în care mi-am adus contribuția după openSUSE România și Mozilla România. Lucrurile au mers prost încă de prima dată de când m-am implicat în proiect, resurse limitate, utilizatori pretențioși, îmbufnați și din păcate lipsiți și de respect, dar cu mare noroc în ceea ce privește sponsorii am pornit la drum.

Dintotdeauna mi-a plăcut să afirm că jocul Urban Terror este o alternativă viabilă la Counter Strike și chiar dacă mai are probleme de funcționare cauzate de defecte pe care dezvoltatorii nu le descoperă la timp, continui să cred că măcar o dată trebuie încercat acest joc. Personal (pe moment cel puțin) dețin pe calculator ambele versiuni ale jocului, respectiv 4.1 și 4.2.xxx, chiar dacă Frozen Sand, echipa care a creat jocul, lucrează numai la îmbunătățirea versiunii 4.2 considerată în stadiu de tip ”beta” deschis publicului.

Fiind un joc gratuit am acceptat defectele de funcționare și insuficiențele jocului. Din pacate nu același lucru pot spune și despre jucătorii români. Despicând firul în patru am putut observa cum între Counter Strike și Urban Terror NU MAI EXISTĂ nici o diferența când vine vorba de atitudinea și comportamentul anumitor jucători români. După ce că numărul este mic, în cadrul acestui grup local există și foarte multă ură, pornind desigur de la interacțiunea din joc. Drumul comunității locale se va termina pe 21 aprilie 2013 când sponsorizarea comunității va înceta, lucru pe care deși îl regret în același timp mă bucur că are loc și asta numai din cauza acelora care nu știu să aprecieze ceea ce au avut.

Personal sfătuiesc pe oricine va dori să preia ștafeta după 21 aprilie 2013, că este bine să analizeze de cel puțin două ori ceea ce face, căci pe lângă un joc imperfect o sa aveți de-a face și cu unii jucători români (în cazul meu mai toți) ce denotă un comportament total inoportun pentru un amărât de joc, cu care nu se merită a se pierde timpul. Dupa 21 aprilie 2013 o să mă gândesc serios dacă voi mai continua să joc Urban Terror sau dacă revin la Counter Strike, unde aș avea de căutat un clan cât de cât… stabil și de infruntat același tip de jucători frustrați. De la Urban Terror România voi rămâne plăcut impresionat de câțiva jucători cu care deși am avut divergențe la început de drum acum mă înțeleg mai bine ca oricând… din păcate nu putem decât să regretăm halul jucătorilor ”nou veniți” prin meandrele Urban Terror…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *