Puțin despre Android 7

Din nefericire pentru mine acum 3 săptămâni telefonul brașovean din dotare a luat contactul cu suprafața dură a biroului meu. În urma contactului m-am ales cu un telefon ce a avut un ecran spart și dilema de a cumpăra ceva pentru al înlocui într-un timp scurt. Brașoveanul avea Android 5.1 și recunosc că a durat ceva timp până când m-am obișnuit cu unele funcții, în special cu managementul permisiunilor pentru aplicațiile instalate, căci de multe ori țineam prea mult la ceea ce înseamnă intimitate pe internet față de cât cereau dezvoltatorii aplicațiilor respective.

La capătul curcubeului am găsit un vânător virtual care folosea Android 7, dar ca și specificații hardware identice cu cel căzut la datorie: 1 Gb de RAM, 8 Gb memorie internă (4 Gb folosibili de utilizator), procesor Quad Core la 1,3 Ghz Mediatek desigur. În acest moment un utilizator care preferă Facebook, WhatsApp și Youtube pe telefon ar zice imediat că telefonul este slab, lucru care probabil ar fi corect dacă aș folosi în mod activ acele aplicații, personal sunt doar un umil utilizator de WhatsApp. Despre Android 7.0 și actualizările ce au urmat puteți citi în cadrul acestui articol, care punctează plusurile și minusurile acestui sistem de operare.

Cu fiecare versiune de Android interfața se schimbă, unele opțiuni fiind din ce în ce mai vizibile. Android este un mare consumator de RAM și spre deosebire de Windows preferă să îl ocupe pe tot decât să îl țină în stand-by. Managementul aplicațiilor este realizat de sistemul de operare care decide automat ce aplicații (de regulă cele mai vechi din memorie) trebuie să închidă. Personal îmi place să îl ajut puțin pe dulcele Nougat cu aplicațiile sale :D de aceea am descoperit că acest tip de management manual se realizează sub Android 7.0 din Developer Settings – Running Services.

În cele din urmă am reușit să instalez diferite aplicații inclusiv WhatsApp de care am vorbit la început. Pentru interfață am ales Nova Launcher, consumul său de resurse mic și faptul că nu mă atacă cu reclame sunt un mare plus. Configurația inițială pentru interfață nu mă atrăgea, prefer să văd pe ecran doar aplicațiile care mă interesează mai mult și celelalte să stea frumos ascunse sub ”capotă”.

Nu puteau lipsi nici jocurile de pe telefon, Candy Crush nefiind unul dintre preferatele mele ci mai degrabă Subway Surfers, Township sau Realm Defense: Hero Legends TD. Recunosc totuși că este oarecum enervant faptul că Subway Surfers nu are opțiune de backup a datelor, lucru care a însemnat sî încep de la zero.

Tot înainte chinezului curcubeu ! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *