Profil de jucător

Pe lângă faptul că promovez distribuții linux, programe libere și mai nou programe mai puțin libere conform principiilor FLOSS, subsemnatul mai are tangență și cu jocurile, lucru care m-a făcut mereu să oscilez între openSUSE și Windows. Nu este greu de realizat pănă la urmă cine a fost câștigătorul acestei ”bătălii” dacă o pot numi așa, căci avantajele pe partea asta a baricadei sunt evidente.

De vreme ce am modificat pentru a treia oară direcția acestui blog, mi-am zis ca prima chichiță cotidiană pe care să o dezbat să fie una în care să îmi prezint profilul de jucător. Încă de prima dată de când am ajuns în fața unui calculator am fost atras de jocurile cu ”împușcături” a.k.a FPS, iar primul joc cu care m-am delectat a fost sângerosul Quake 3 Arena pe care îl jucam pe aceea vreme într-un internet cafe… ce amintiri… După ce mi-am cumpărat calculator situația s-a mai ajustat de-a lungul timpului în sensul că am rămas fidel unor anumite jocuri, ce pot fi descărcate legal de pe paginile web proprii.

Urban Terror 4.1 este unul dintre acele jocuri cărora le-am rămpas fidel și în același timp este și FPS, dar mai ales este gratuit deci nu trebuie să mă stresez decât de cei care joacă cu coduri.

Al doilea FPS care m-a atras se numește Xonotic, derivat al jocului Nexuiz. Are la bază motorul grafic Quake dar spre deosebire de Urban Terror, Xonotic este un joc gratuit și în același timp cu sursă deschisă. Acolo unde Urban Terror eșuează lamentabil, în opinia mea desigur, Xonotic completează spațiile goale, mai precis în ceea ce privește ”inteligența artificială” a.k.a boți, cu care subsemnatul a.k.a |RO|[CDN]Creation, se mai antrenează atunci când competiția online este peste măsura capacităților mele de joc.

Topul meu nu se putea încheia fără un al treilea joc care să completeze articolul. De astă dată am schimbat genul jocului, de la FPS am trecut la un joc ”cu mașini” a.k.a racing, parte a francizei Need for Speed, mai precis Need for Speed World. Am reușit să îl joc atât pe Windows dar și pe openSUSE, chiar dacă pe openSUSE existau mici aventuri de depășit la fiecare pornire. Aseară am reușit să ajung la nivelul maxim al jocului, nivelul 50, chiar dacă tangența mea cu jocul a vizat mai mult partea de ”hot pursuit” și ”team escape”, decât duelul direct cu alți jucători care de cele mai multe ori au anumite lucruri cumpărate pe bani și deci net superioare celor cumpărate cu banii din joc.

Cam atât despre profilul meu de jucător și respectiv despre acest top 3, dacă cumva ne întâlnim în spațiul virtual al acestor jocuri nu uitați să menționați de unde mă cunoașteți. :)

Licențiere:
emblema și denumirea GameTracker sunt proprietatea intelectuală a GameTracker.com
denumirile Need for Speed și Need for Speed World sunt mărci înregistrate ale Electronic Arts Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *