Nu este un mister pentru nimeni că Nvidia face plăci video (cele mai bune după părerea mea), dar de ceva timp au și o platformă online de cloud gaming. Se poate spune că eu prezint aceste entitați invers deoarece accesul pentru România către GeForce Now a fost alocat cu mult înainte de ceea ce a făcut Google Stadia de curând.
Atât Google Stadia cât și GeForce Now oferă jocuri din categoria Free 2 Play însă aici se termină orice asemănare dintre cei doi furnizori de servicii. Prețurile jocurilor oferite de Google Stadia se află în aceiași zonă cu cele de la PlayStation, lucru pe care nu oricine și-l permite pe vremurile astea. GeForce Now pe cealaltă parte pentru a se axa doar pe serviciile lor de gaming, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se conecta la contul de Steam pentru a accesa libraria de jocuri suportate și a le importa pe platforma lor.
Din punct de vedere al cerințelor de sistem, conform paginii dedicate în acest sens, este necesar un sistem de operare Windows pe 64 de biți minim Windows 7, 4 GB Ram, placă video dedicată cu 2 GB RAM, conexiunea la internet trebuie să asigure minim 15Mbps pentru 720p la o redare a streamului de 60fps sau 25 Mbps pentru 1080p la o redare pe 60fps.
Practic, dupa ce titlurile de jocuri sunt importate pe platforma lor, de fiecare dată când utilizatorul dorește să se joace trebuie să se autentifice. Nu este un secret că există site-uri ce vând chei valide pentru jocuri de pe Steam, iar raportat la prețurile de pe Stadia eu zic că situația actuală plasează platforma celor de la Nvidia ca și primă opțiune. Trebuie totuși avut în vedere faptul că este indicat ca la jocuruile online multiplayer, dacă jucați în mod competitiv, să vă bazați pe un calculator decât pe plaforma online căci lagul poate cauza neplăceri.
Indiferent că ați ales Google Stadia sau GeForce Now, trebuie să aveți în vedere faptul că și Microsoft este prin preajmă cu serviciul Project xCloud.