Monitorizare prin Uptime Kuma

Chiar dacă acest blog și al său ”frate” nu îmi aduc o sursă de venit, mi-a plăcut să am idee despre cum funcționează, mai precis când sunt accesibile și când nu. Acest lucru devine important daca site-ul este o sursă de venit, fiind în același timp o carte de vizită pentru vizitatori/clienți, dar în același timp este și un etalon pentru furnizorul vostru de servicii web.

Prima oprire în ceea ce privește monitorizarea web a site-urilor mele a fost Pingdom, dar apoi am trecut la Uptime Robot deoarece abonamentul lor gratuit era mai acceptabil, chiar și cu acel 5 minute interval de verificare. La acel abonament se mai adaugă și posibilitatea de a afișa o pagină publică cu statistici.

Mulțumesc pe această cale furnizorului meu de servicii web hosting, hostgate punct ro :)

De curând am învățat câte puțin despre Docker și Docker Compose, astfel că am dat peste diferite exemple de proiecte printre care și Uptime Kuma, care pot fi executate ca și Container sub Docker. Autorul programului recunoște că este inspirat de Uptime Robot, doar că marea diferență este că nu are preț și de asemenea poate fi instalat în orice mediu în care Docker este configurat, precum Linux.

Instalarea propriu-zisă se realizează prin intermediul unei singure comenzi de pe site-ul dezvoltatorului. Dacă vă place să folosiți docker-compose pentru execuție atunci vă sugerez să folosiți acest repo ca și model.

Pe final de articol vă prezint un mic demo în imagini despre cum arată Uptime Kuma și un model de pagină publică cu statistici. Testarea în cazul meu s-a făcut sub o mașină virtuală care rulează AlmaLinux versiunea 8.





Monitorizare plăcută din partea mea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *