Creare wallpaper folosind Gimp

Wallpaper-ul (tapetul de desktop) este aceea imagine care ne incanta ochiul atunci cand ne privind desktopul. Din cate am putut observa folosind Google este destule tutoriale pentru crearea lor folosind Photoshop. Din pacate Photoshop este un produs comercial si cum pirateria nu este ceva util nimanui m-am gandit sa caut tutoriale care folosesc Gimp pentru crearea de wallpaper-uri.

Pentru cei ce nu stiu, Gimp este un fel de verisor al Photoshop, daca i se poate spune asa singura diferenta majora fiind faptul ca este gratuit. GIMP (short for the GNU Image Manipulation Program) is a free software raster graphics editor. It is primarily employed as an image retouching and editing tool and is freely available in versions tailored for most popular operating systems, including but not limited to Microsoft’s Windows, Apple’s Mac OS X, and GNU/Linux. In addition to detailed image retouching and free-form drawing, GIMP can accomplish essential image editing tasks such as resizing, editing, and cropping photos, photomontages combining multiple images, and converting between different image formats. GIMP can also be used to create basic animated images in the GIF format. GIMP’s product vision is that GIMP is or will become a free software high-end graphics application for the editing and creation of original images, icons, graphical elements of web pages and art for user interface elements. Articolul complet il aveti aici

Pot spune ca am gasit si site-uri care ofera sansa utilizatorilor sa isi creeze prorille tapete de desktop folosind numai browserul, fara a folosi Gimp. Este un fel de metoda mai lenesa ca sa o numesc asa, dar destul de utila mai ales incepatorilor in Gimp. Personal am gasit decat doua astfel de site-uri, conditia necesara fiind sa aveti cea mai recenta versiune de Flash Player instalata; acestea sunt:
1. WallPaperMaker
2. X3studios
Revenind la partea de tutoriale care folosesc Gimp pot spune ca sunt destule. Pe langa acest fapt autorii tutorialelor recunosc ca si Gimp este o unealta buna de editare atunci cand Photoshop nu poate fi folosit. Dupa o cautare folosind motorul Google am constat ca am de unde alege, de la simple la complicate, pentru incepatori dar si pentru avansati. In cele ce urmeaza va voi oferi cateva link-uri ce mie mi-au atras atentia:
1. How to Create Abstract Wallpaper In Gimp
2. 5 Tutorials To Make Your Own Amazing Wallpapers In GIMP
3. How to Make Wallpaper with the GIMP

Cu siguranta mai exista si alte tutoriale interesante. Cele mentionate de mine pot fi realizate cu conditia sa aveti rabdare. De asemenea daca gresiti nu trebuie sa va speriati, butonul UNDO, va poate salva, Mult Spor ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *