Linux ABC

Cărți despre linux
Chiar dacă trăim într-o eră digitală, cititul unei carți este încă prezent chiar dacă nu mai este la un nivel așa de ridicat ca în trecut. Pentru acei începători dintre voi care doresc să iși contruiască o bibliotecă, chiar și pentru profesori de informatică care doresc să se familiarizeze cu ceea ce reprezintă lumea distribuțiilor Linux, pot spune că pe internet puteți găsi numeroase saituri care vând cărți destul de interesante. Dacă problema banilor vă presează o vizită la Biblioteca Județeană din orașul de reședință nu strică niciodată, mai ales că le puteți imprumuta și ulterior cumpară de pe internet sau din librării daca vă atrag.

Dintre cărțile care mie unul mi-au atras atenția, pot menționa aici “Linux pentru începători” de George Dimitriu sau “Introducere în sistemul de operare Unix” de Andrei Baranga. Având în vedere că “taica Google” este mereu util îmi permit să vă fac și vouă câteva recomandări de saituri care comercializează cărți pentru utilizatorii de linux:
1. http://www.buybooks.ro/linux-unix.htm
2. http://www.librariaonline.ro/it_calculatoare/software/sisteme_de_operare/
3. căutare generală pe motorul de căutări Google

Ghiduri linux
Ești nemulțumit de răspunsurile de pe forumuri? Vrei să înveți anumite lucruri pe cont propriu în timpul tău? Ești sătul/sătulă de faptul că ești luat/luată peste picior ca fiind începător? Da… cunosc acest sentiment, de aici și ideea de a crea această pagină care să vă ajute la instalarea și folosirea unei anumite distribuții linux. De asemenea vă cer și vouă ajutorul în a posta link-uri către documentația diferitelor distribuții linux existente la ora actuală.

1. Documentația Fedora
2. Open Mandriva Wiki
3. Documentația Ubuntu
4. Documentația openSUSE
5. Documentația Linux Mint
6. Documentația Debian

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *